Решения за автоматизация на търговски и обществени сгради

СЕНТРА предлага решения за централизирано управление на търговски и обществени сгради, училища, STEM центрове, офис и корпоративни бизнес сгради. Създаваме индивидуални решения за цялостна автоматизация според Вашите нужди.

Системите за сградната автоматизация (BMS), представлява мрежа от свързани устройства, чиято цел е да създават мониторинг и контрол на управление върху всички важни сградни процеси като осветление, отопление, охлаждане, винтилация, качество и влажност на въздуха.

Основната цел на сградната автоматизация е по-ефективно управление на сградните процеси, което от своя страна води до повишаване на енергийната ефективност.

Избрахме да работим в партньорство със системите от HDL Automation, защото предлагат силна продуктова линия и технологични решения, които се развиват постоянно. Интелигентна система, позволява да контролирате и управлявате достъпа и сигурността, външното и вътрешно осветление,  както и много допълнителни функции в сградата.

СЕНТРА е Вашият надежден партньор за всеки проект, касаещ енергийната ефективност и внедряването на модерни технологии в бизнеса и дома.

Енергийна ефективност

Сградната автоматизация (BMS) е дългосрочна инвестиция с огромна възвръщаемост  за бизнеса. В съвременните сгради, климатизацията, отоплението и осветлението консумират до 70% от общия енергиен разход. Благодарение на решенията за автоматизация на сгради, потреблението на електричество спада с около 30%.

Ефективност

СЕНТРА предлага богата гама от интелигентни решения за сградна автоматизация (BMS). Използваме изключително гъвкави и адаптивни системи за управление и контрол на всички свързани устройства: от централно управление чрез компютър до стенни панели или устройства съвместими с iOS и Android.

Автоматичното управление и интелигентен контрол позволяват максимално оптимизиране на енергийната ефективност.

Ще Ви съдействаме с експертен екип от специалисти и съвременни решения от HDL.

Комфорт

СЕНТРА се стреми да създава оптимизирани пространства с високи нива на енергийна ефективност, но и с максимален комфорт за хората на работното им място. Прекарваме почти 75% от ежедневието си в офис, бизнес и търговски центрове, учебни заведения и корпоративни зали. Нека бъдат съвременни, практични и адаптивни.

Системите за сградна автоматизация (BMS) позволяват да се намери точния баланс между всички свързани устройства в полза на хората. Например, с настройка на логиката, която комбинира сензори, работещи в системата- сградата автоматично ще запази яркостта, като същевременно ще използва пълноценно естествената светлина, комфортната температура, както и качеството на въздуха.

СЕНТРА ще направи сградата да работи за хората по един съвременен начин с поглед към бъдещето.

Безопасност и Сигурност

Една от основните и приоритетни функции на системите за сградна автоматизация е свързана именно с нивата на безопасност и сигурност в сградата. Благодарение на иновативни сензори и датчици интегрираме системи от най-високо ниво на контрол.

СЕНТРА предлага и персонализирано конфигуриране на достъпа, охранителните алармени системи и всички допълнителни устройства.

Интуитивните, смарт системи, които ползваме директно комуникират с охранителния екип и моментално изпращат съобщение с ясни сигнали за установен нарушител. Доверете се на СЕНТРА за цялостно проектиране, монтаж и изпълнение. 

Изложбен и конгресен център

Системите за сградна автоматизация са в полза и на културните обекти, за които създаваме възможности за осъвременяване и модернизиране. Такива обекти са: музеи, галерии, опери, театри, читалища и конгресни центрове, които изискват по-специфично проектиране за автоматизация.

За подобен тип проекти, нашият екип препоръчва да се акцентира върху специфичните особености и изисквания по отношение на осветление с висока интензивност, ОВК и аудио системи. СЕНТРА ще съдейства във всеки етап от цялостния процес.

Търговски комплекси

При големи търговски комплекси СЕНТРА предлага смарт решения, които покриват фундаментални особености на самата сграда. Централното управление при подобен тип обекти е от особено значение и ще улесни работата на заетия персонал на всяко равнище. 

Решенията на HDL позволяват лесно управление на външно фасадно и вътрешно осветление, покриващо множество етажи и огромни архитектурни площи. Оптимизирайте работното време, повишете потребителското изживяване в конкретен обект – СЕНТРА ще Ви съдейства.

Транспортни обекти

По цял свят съвременните летища, метростанции, авто и жп гари- обръщат повече внимание на автоматизацията си.

СЕНТРА вярва в технологичният прогрес в България и по нищо не отстъпваме на модернизирането европейски и световни транспортни обекти.

Интелигентните решения, които предлагаме на пазара, са иновативни, лесно адаптируеми спрямо особеностите на всеки обект и допринасят за енергийната ефективност, заедно с оптимизирано управление.

СЕНТРА интегрира HDL системите за автоматизация по експертен за клиента начин, което води до по-лесно управление, намаляване на работната сила, спестяване на енергия и ще създаде не на последно място – една по-приятна среда за пътниците.

Офис сгради

За максимален комфорт на работното място и оптимизиране на работните процеси, СЕНТРА предлага проектиране и инсталация на автоматизации за офис сгради. Знаем колко е важна атмосферата по време на работа – нека създадем офис пространство на бъдещето.

Благодарение на HDL системите, които използваме, може да се интегрира автоматично изключване на светлините, климатиците и други устройства в неизползваеми помещения по всяко едно време (дори и дистанционно).

Системата може да поддържа яркостта в постоянен обхват, като автоматично да контролира светлините и щорите, докато служителите се съсредоточат върху работата си. Намирайки точния баланс между естествена и изкуствена светлина – системата за автоматизация на офиса ще създаде възможно най-благоприятната среда за Вас и колегите.

Спестете енергия със СЕНТРА.

Учебни заведения

Учебните заведение имат нуждата от автоматизация – не само поради качеството на материалните бази, а най-вече да се създадат едни приятни за работа учебни зали, със съвременни технологии, които повишават качеството на обучение и подобряват средата.

Препоръчваме интегрирането на няколко HDL решения за подобен тип проекти: управление на осветлението и климатизацията, качество на въздуха, система за достъп и контрол на всички свързани устройства, с които се оптимизират време и финансови ресурси.

Климатизацията е основен казус при учебните заведения, СЕНТРА има иновативно решение за интелигентен контрол дори на партното. Вече е напълно възможно цялата сграда да работи под Ваш контрол само с няколко команди от контролния панел., през приложението или от централното управление.

Интелигентно образование от надежден изпълнител – СЕНТРА е винаги насреща.

Решения

Интелигентен дом

От апартамент, къща или вила - HDL предлага интелигентни решения за автоматизация на дома, така че да можете да създадете идеалното за вас жилищно пространство.

Хотелски системи

От настаняване до напускане, гостът на хотела трябва трябва да изпитва най-високите нива на комфорт, обслужване, и удобство.

Сградна автоматизация

Решенията за автоматизация на търговски и обществени сгради, се основава на интелигентна система, която ви позволява да контролирате и управлявате достъпа и сигурността в сградата, външно и вътрешно освелетление, ОВК, както и много допълнителни функции.